Årets student - Benedicte Kristoffersen
14 min

Årets student - Benedicte Kristoffersen

Supert humør, hjelpsom og baking gjorde Benedicte til årets student.
Publisert: 14.03.2020

Benedicte smelter enhver persons hjerte

Benedicte ble nominert av flere personer som årets student. Det bugnet av begrunnelser for hvorfor akkurat Benedicte skulle bli kåret årets student. 
Elevene sa at Benedicte var selve mammaen i AFPT-familien og at hun tok så godt vare de andre studentene i AFPT. 
Hun fulgte de andre opp med meldinger, sørget for at de kom seg tidsnok på skolen, hjalp de til å forstå faget og delte mye av seg selv. 
Det skal ikke legges skjul på at hun er en svært dyktig baker og hadde til stadig med boller og det kan jo smelte enhver persons hjerte. 
Det var en sann glede for oss å gi diplomet til Benedicte Kristoffersen som årets student. En helt rå dame!

Espen Arntzen - Hva tenker du om at Benedicte ble årets student?

Å få levert informasjon er i korte trekk hva utdannelse ofte handler om. Hos oss vet vi at hvordan og av hvem informasjonen blir levert er avgjørende. I tillegg er læringsmiljøet avgjørende.
Læringsmiljøet er et produkt av de du studerer med og det finnes alltid noen som utmerker seg i ulike kull.
Bendicte var i år den personen. Fullt oppmøte, gode tilbakemeldinger fra forelesere fra dag en, tilbakemeldinger fra studenter og den avgjørende nominasjonen før Årets student 2019.

I denne nominasjonen ble hennes kvaliteter som imøtekommende, positiv og omtenksom avgjørende for seieren.

Vi mener bestemt vi har #markedetsbestestudenter, noe Benedicte er et levende eksempel på. Vi er stolte av alle våre studenter og det er for oss en glede å gi vinneren fri tilgang til alle våre studier til evig tid.

Benedicte, du vet kanskje hvem som nominerte deg?

Jeg vet at Erik nominerte meg. Han var på AFPT dagen og sa at det var det første han hadde gjort da mailen kom om å nominere. Jeg må få lov å poengtere at jeg er utrolig takknemlig for at mine medstudenter tok seg tid til å nominere meg. En ting er å se en mail og tenke tanken, men de satte den ut i praksis og det er vi ikke alltid like flinke til. Hadde de ikke gjort det ville jeg aldri ha vunnet! Simon Balm har vel gjerne vært en av de og mulig Anne Lise. Kanskje Christina og Oda skrev noe og…
Det å vinne føltes helt surrealistisk. Det var en vanvittig kul opplevelse og jeg satt og var helt skjelven da jeg så hva som kom opp på scenen og så at det kunne jo være meg ut fra det som var skrevet. Når navnet ble ropt opp og det kom frem så var kroppen helt gele og det var den i mange timer etterpå. Jeg gikk rundt og bare gliste. Samboeren min satt og ventet i resepsjonen og jeg kom ut med stjerner i øyene og fortalte hva jeg hadde vunnet. 

Jeg har meldt meg på de tre nettkursene, fett fra A-Å del 1 og del 2 og Fundamentals. Så blir det Endurance Trainer (fysisk trener i utholdenhet) i Oslo i september og Rehab Trainer i Bergen i oktober.

Sa opp jobben samme dag som PT-studiet startet

Jeg tenker at det er utrolig kult at jeg vant fordi jeg sa opp min faste jobb som kantineleder på Haakonsvern i november og sluttet i februar.( Jeg hadde 21 års jubileum som leder for kantinen på Haakonsvern den dagen jeg begynte på kurset til AFPT i september).  Rett og slett for å satse på PT rollen. Vi har bygget treningsbu i hagen slik at jeg kan ta imot kunder der som synes at det er skummelt å gå på treningssenter. Ptdicte AS er startet, visittkort er laget samt et flott skilt som skal henges opp på veggen, slik at alle biler som kjører forbi på Ravnanger vil se det.

Jeg har publisert hjemmesiden min ptdicte.no. Derfor føltes det extra gøy når jeg virkelig har gått ut av komfortsonen og turt å gjøre noe helt nytt. Jeg har full støttet hjemmefra, men det er klart at alle kurs jeg i starten hadde lyst å ta ville blitt vanskeligere når fast inntekt for en periode ikke er tilstede. Nå slipper jeg å tenke på det og jeg har «bedre tid» til å gå på kurs. Akkurat som om det var en mening med alt- timingen stemmer på en måte.

100% oppmøte, ikke gått glipp av en time

Jeg vet ikke hva jeg skal si til det hvorfor akkurat jeg vant. Jeg har bare vært meg selv. Som person er jeg opptatt av at alle skal ha det bra og prøver å bidra med godt humør og positiv innstilling. Ikke en time av kurset har jeg gått glipp av heller. 100 % oppmøte. Jeg er morgenfugl og tobarnsmamma og tidligere en slags »supermosjonist» så jeg er vant til å være effektiv og få ting gjort. Så da ble det til at jeg satte bolledeig om kvelden og tok med boller en søndag morgen da vi hadde hatt mye muskler og skjelettoppbygging. Tenkte vi trengte litt ekstra kos. Så var det en helg Sunniva fra Førde hadde bursdag. Da måtte jo hun få boller da hun var borte fra samboer og tilbrakte helgen med oss andre kurselever. Så kom det bolleønske fra en gravid Christina en gang som var litt sliten og siste helgen måtte vi jo feire med boller da og.

Det har blitt bollebaking, men det å se gleden i øynene til de andre når jeg kommer med boller var jo verdt det. Jeg måtte bare stå opp litt extra tidlig slik at de fikk tid å heve og steke før kursstart kl 09. Min kjære samboer kjørte meg til kurs da jeg hadde mye å bære på. Sier Benedicte Kristoffersen latterfult. 

Ekstra markedsøring å bli årets student

Jeg tenker at det har betydning fordi jeg får litt ekstra markedsføring, jeg får mulighet til å ta fler kurs på et tidligere tidspunkt enn jeg ellers ville fått til og det er jo en anerkjennelse som er kul å henge opp og ha med seg på papiret i rollen som PT. Det sier jo litt om meg som person og vil forhåpentligvis være med å styrke min tillitsrolle som PT.

Jeg valgte AFPT etter å ha googlet meg frem og snakket med andre som sa at AFPT var de mest seriøse og flinkeste. Etter å ha snakket med Kine på telefon opp til flere ganger så var jeg ikke i tvil, dersom jeg bestemte meg for å hoppe i det så måtte det bli AFPT.
Helhetsinntrykket er kun positivt. Fra den dagen jeg ringte til Kine og gjennom hele tiden som student så er de oppriktig interessert i at vi skal lykkes som PT. Hele AFPT er seriøst, Martin svarer på mail superraskt og evaluering etter hver undervisningshelg er strålende. Da kan de raskt få tilbakemelding på hvordan helgen har vært.

Foreleserne har vært strålende. Selvsagt er noen bedre enn andre på ulike måter, men alt i alt så er det svært høy kvalitet og jeg har kommet hjem med stjerner i øynene og vært supergira. Jeg syntes det var skummelt å sette seg på skolebenken igjen i voksen alder, jeg gruet meg til å være student pga. Alt fagstoffet jeg måtte lære, gjennomføring av studiehelger, samtidig skulle dette sjongleres med en krevende jobb som leder i kantine. Ikke nok med det så er jeg 2 barns mamma og ungene trenger også omsorg og kjærlighet.

Når jeg ser tilbake nå har det egentlig gått over all forventning og det skyldes mye at foreleserne har holdt høy standard. De har sørget for at jeg har gledet meg til helgene, selv om fredagene var extra «slitsomme» ( Og en samboer som har tatt seg av sine bonusbarn når jeg har vært vekke hel helgen)

Jeg er veldig glad for at jeg valgte standard studiet, selv om det var «lange helger» i tillegg til jobb. Foreleserne gjorde helgen verdt det! Og opplevelsen av læring kontra det å ta det som Flex student.

Vil du også bli personlig trener? Les mer og meld deg på her!

Egen treningsbu (se bildet under)

Faglig innhold supert. Jeg gledet meg extra til utholdenhetshelgen med Melina Magulas. Tror jeg var den eneste. hahaha. Har deltatt 5 ganger på rad på AXTRI( Aurlandsdalen Extreme Triatlon) i tidsrommet 2011-2015.

Mange av mine medstudenter var nok mer inne i styrketrening enn jeg har vært, noe som har vært mer i perioder for meg. Etter at bua vår kom på plass i april/mai i fjor har det blitt mer. Utholdenhet er svært viktig del av PT rollen, noe som ikke alltid kommer like godt frem da mye fokus er på styrke. Kunne gjerne ønsket enda en helg med type individualisering/livsstilsendring/rollen som PT. Kan ikke få nok av det på en måte. Når Jørgen briljerer så er det jo kanongøy!

Oppbygging av undervisning var og bra og det var strålende å starte helgen med Elaine Bloom for å «booste» oss litt. Hun har og vært med på å påvirke valget mitt om å tørre å gjøre en endring. Når man gjør en endring så dukker det opp andre muligheter som ellers ikke ville kommet, hun ble og med Erik og meg opp Stoltzekleiven lørdag ettermiddag etter undervisning. Hun kalte den for «strutsen» og det var første kondijonsøkten hennes etter fødsel. Jeg syntes det var kult at hun heiv seg med.

Jeg kunne jo vært moren til hele gjengen

Skolestarten var jo kjempeskummel. Jeg var spent og nervøs i minst en uke før og lurte på hvem som kom og om det kun var ungdommer. Og det var jo stort sett kun ungdommer. Jeg kunne jo vært moren til hele gjengen ut fra alder, men jeg har ikke følt på det verken mentalt eller fysisk. Bortsett fra at det har vært «rart» å være sammen med så mange som er så mye yngre og likevel ikke føle at det var forskjell.

Jobben min som leder på Norges største marinebase har ført til at jeg har hatt mye unge kunder og hatt mye unge medarbeider også i perioder. Da holder man seg ung til sinns. Jobben min fordret og at jeg var i god fysisk form ellers hadde jeg ikke levert de resultatene jeg har levert i mange år.

Uproblematisk å finne min plass blant ungdommen

Hva jeg er mest fornøyd med? Tror jeg må si at det er helheten. Den totale opplevelsen av det å være AFPT student. Fornøyd med at det er en liten organisasjon som bryr seg om hvordan man har det. AFPT dagen i helgen var og en flott mulighet alle hadde til å være med på - GRATIS. Sånt er kult. Jeg har meldt min interesse for AFPT-dagen 2021.

Prisnivået har jeg egentlig ikke tenkt så mye over. Ja, det kan oppfattes som dyrt, men vi får kvalitet og det skal dekke en organisasjon som tilbyr mye og det koster penger. Jeg føler jeg får verdi for pengene og da er det verdt det.
Vi har vært en fin gjeng. Jeg var som sagt spent på hvordan jeg ville finne min plass blant ungdommen, men det har vært uproblematisk. Det er alltid noen man snakker mer med enn andre, men stor sett så har jeg hatt fin dialog og god kjemi med de fleste.

Mange forskjellig mennesker i ulike faser av livet så det har vært veldig lærerikt. Ingen har hatt «besserwisser» takter så alle har turt å spørre spørsmål uten å føle seg dum. Etter juleferien så gledet jeg meg oppriktig til å treffe alle igjen. 

Studiet er i realiteten ikke helt ferdig. Jeg skal ha teoretisk eksamen 23-26 mars. Nå ble praktisk eksamen utsatt pga. korona viruset. Jeg har ikke stresset så mye med å skulle skaffe kunder og den slags. Jeg bestemte meg (før korona) at jeg skulle nyte litt friheten, vi skal ha konfirmasjon og vi skal gifte oss på toppen av Ulriken 13 juni. Vi skal gå fra Montana og opp på toppen(643m.o.h) og Humanistisk Forbund skal vie oss på toppen. Det blir en flott opplevelse såfremt det ikke blåser kuling.

Skulle egentlig gifte meg 6 juni men på grunn av salg & coaching kurs den helgen måtte jeg flytte bryllupet en uke. ( jeg som pleier å ha full kontroll på alt hadde ikke sjekket timeplanen godt nok da vi satte datoen. Salg & coaching starter i april så da tenkte jeg at vi var ferdig i mai…glemt at noen helger utgikk pga. 17 mai m.m )
Men, nå er jammen santen sistnevnte kurs flyttet vekk ifra «giftehelgen» og kommet inn på konfirmasjonshelgen så jeg ble litt frustrert i går…men det kan jo hende det ikke blir noe av om korona situasjonen ikke er under kontroll. Nå er jo alle treningssentre stengt så jeg nyter det å ha egen treningsbu i hagen med alt av kondijonsutstyr og vekter.
 

Publisert: 14.03.2020 KL. 01:26
ds
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Har du lest disse?

AFPT studenten ble årets PT 2018 og starter nå eget treningssenter for Evo.
Christines rørende historie om helsegevinsten av trening og vennskap for livet.
En reflektert ung mann med innsikt om kroppspress og idrett.

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.