Argjent Ahmeti
10 min

Argjent Ahmeti

AFPT studenten ble årets PT 2018 og starter nå eget treningssenter for Evo.
Publisert: 22.08.2019

AFPT studenten Argjent Ahmeti åpner nå sitt eget Evo fitness treningssenter i Fredrikstad. Argjent startet sin utdanning hos Akademiet for Personlig Trening i 2016 og har virkelig fått fart på karrieren sin etter studiet. Fitness Group Nordic AS bedre kjent som Evo fitness kåret argjent til årets personlige trener i 2018. Argjent hadde også den høyeste omsetningen av alle personlige trenere i 2018, med en inntekt på hele 1,7 millioner norske kroner, etter dette valgte han å gi ut boken “Veien til fullbooket”, som omhandler salg i personlig trener yrket. 
For å klare det Argjent har gjort, må man ha pågangsmot og jobbe med salgsfaget, det er det ingen tvil om.

Vi har selv intervjuet Argjent og dette har han å si om studieløpet og tiden etter studiet. 

Fra å lykkes som personlig trener til å starte eget treningssenter
Muligheten til å starte eget treningssenter fikk jeg gjennom Fitness group Nordic AS, og tar over Evo Fitness i Storgata 32, 1607 Fredrikstad. Uavhengig av suksessen jeg har hatt som personlig trener, må jeg likevel dra frem at en av de viktigste faktorene for å lykkes, har vært lidenskapen for trening og engasjementet til klientene mine når de ser resultater. 
Jeg må også si at den tekniske salgsdelen av studiet, er en viktig faktor for å få nye kunder og forstå psykologien hos mennesker. Det jeg liker best er at jeg kan hjelpe mennesker til et bedre liv, hver dag jeg er på jobb.  

"AFPT er etter min mening landets ledende skole for Personlig Trening som har et godt støtteapparat og strekker seg langt for å gi studentene støtten og det faglige man trenger som student."

Landets ledende skole innen personlige trening!
Helhetsinntrykket mitt av AFPT er meget godt. AFPT er etter min mening landets ledende skole for Personlig Trening som har et godt støtteapparat og strekker seg langt for å gi studentene støtten og det faglige man trenger som student. Man føler seg sett og ivaretatt under hele utdannelsen slik at man kan være best mulig forberedt til møtet med arbeidslivet som Personlig Trener. Jeg liker deres «passion» for å gjøre Norge til verdens sunneste land, det smittet meg veldig som student! De gjør en stor jobb med å utdanne fremtidens trenere, noe Norge virkelig har et stort behov for. Hele utdanningen er ryddig satt opp, som gjør at det hele blir en veldig god opplevelse. Jeg likte tiden min som student hos AFPT, og er så takknemlig for tiden min der. 

Gjorde det enkelt å forstå, samtidig spennende! 
Ekstremt dyktige forelesere. Under tiden min som student hadde jeg flere emner, og naturligvis forskjellige forelesere. Inntrykket jeg sitter igjen med er at de virkelig brenner for hvert sitt fag. De har også en veldig god formidlingsevne og gjør komplisert stoff til å bli enkelt. Det er en fantastisk evne å ha som foreleser. Jeg som student likte alle foreleserne jeg hadde veldig godt. Jeg har stor interesse for utholdenhetstrening, og kan vel si at Melina Meyer Magulas virkelig leverte som foreleser. Hun gjorde nettopp det jeg nevner i forhold til formidlingen av pensumet, hun gjorde det enkelt å forstå, samtidig spennende.  

Alt en personlig trener bør vite.
Jeg var mektig imponert med det faglige innholdet teamet i Akademiet for personlig trening hadde satt sammen. Det var en god blanding av alt en Personlig Trener bør vite til møtet med arbeidslivet. Uansett, så vil jeg påstå at det er enda bedre i dag, enn det det var for 3 år siden. Nå har de fått et bredere spekter av etter min mening viktigste emnet, SALG! Salg er den største akilleshælen til en Personlige Trener. Nå går studentene ut med en høyere sannsynlighet til å klare å seg som personlig trener, nå som de har fått enda bedre verktøy. Det er utrolig flott å se at skolen og det faglige har tatt enda et steg i riktig retning. Nå har også PT-yrket gått til å bli obligatorisk et ettårig studie, noe jeg synes er veldig bra, og viktig både for kundene våre, men også for studentene så man får enda mer kjøtt på beina under utdanningen. 

Husker skolestarten som om det var i går. 
Vi fikk en fantastisk velkomst av Espen og Kine som driver AFPT. Skolestarten var spennende og lærerikt. Jeg husker det som det var i går. Det som er fint med å gå på AFPT, er at man møter så mange likesinnede mennesker som deler den samme gleden for trening og det å jobbe med mennesker. Det gjør det hele helt ufarlig og veldig naturlig med tanke på å komme inn i en helt ny gruppe og sosialisere fra dag en. Jeg har veldig mange venner fra klassen som jeg snakker med på daglig basis den dag i dag, og det er jeg evig takknemlig for. Første dagen fikk vi en innføring i hva vi skal gjennom av fagstoff, der teori og praksis er ganske likt fordelt. Vi startet med første emnet som var anatomi og fysiologi ganske raskt første dagen, og allerede fra start begynte man å ta til seg ny læring og det var utrolig spennende. Første helgen var veldig intens, samtidig som man får rom med gode pauser til å puste ut og komme i kontakt med medelever. Jeg har veldig gode minner fra første skoledag og den første helgen. 

Har du noe du vil fremheve som spesielt bra ved studiet?
Det er veldig mye. Det er vanskelig å rette det mot noe spesielt, men hvis jeg skal gjøre det så vil jeg si miljøet og foreleserne. Som jeg har nevnt tidligere, er det å gå på AFPT en følelse av at man blir sett og ivaretatt, samtidig som man får bra faglig påfyll av gode forelesere. Jeg kan vel være så ærlig å si at jeg aldri har likt meg bedre på en skolebenk, enn det jeg har gjort hos AFPT.

På Akademiet for Personlig Trening får du kunnskap og kontakter.
Henning Holm var sensor under eksamen, som i dag er HR og PT sjef i EVO fitness. Jeg jobber tett med Henning i dag, og jeg er evig takknemlig for at jeg har blitt kjent med han. Jeg vil si skolen har de dyktigste menneskene i bransjen. Hvis du benytter muligheten til å gi det beste inntrykket av deg selv og skape gode kontakter under studiet, har du en stor fordel før du starter i jobb som personlig trener. For er det et sted du får kunnskap og kontakter så er det på Akademiet for personlig trening.  

Jeg tenkte på det som en investering i min fremtid. 
Prisnivået er overkommelig for alle som ønsker å bli Personlig Trener. Jeg tenkte på det som en veldig god investering for min fremtid, som vil ta meg et steg nærmere drømmen min som var å jobbe med noe jeg virkelig elsket. Du må knekke egget for å lage omelett, og prisen man betaler er ingenting sammenlignet med hva man får igjen. Jeg er utrolig glad jeg tok valget, og har aldri sett meg tilbake. 

Alle brenner for det samme som deg
Jeg har allerede vært litt innpå det med miljø og trivsel, men jeg må nesten si litt til. Det var upåklagelig. Det som er fint med å gå AFPT er at alle brenner for det samme som deg, der man møter individer i forskjellige aldre i forskjellige stadier i livet som har en lidenskap for mennesker og trening. Jeg så frem til hver eneste undervisningshelg og koste meg veldig. Miljøet starter fra de på toppen, som går frem med et godt eksempel som smitter over hos studentene. 

Hvordan har det gått etter studiene?
Det har gått på skinner. Det skal sies at jeg har lagt ned enormt mange timer for å lykkes i yrket. Jobbet sene kvelder og tidlig om morgenen. PT-yrket er ingen 8-16 jobb, ingenting blir servert til deg på gullfat, du står til ansvar for dine resultater. Dette var noe av det som trigget meg med personlig trener yrket. Det gjelder både hva du tilegner deg av kunnskap innen kosthold, trening og salg, du må ha et ønske om å lykkes. Siden jeg ble uteksaminert for snaue tre år siden har jeg jobbet som Personlig Trener i EVO og har gjennomført over 3000 PT-timer. Jeg ble kåret til Årets Personlige Trener i 2018 av samtlige PT´er i EVO, samme året ble jeg Norges mestselgende PT, og den PT-en som har omsatt for mest på ett kalenderår siden yrket ble til. Jeg har også rukket å skrive og utgi en bok med navnet ‘’Veien til fullbooket’’, som er et verktøy for personlige trenere som har lyst til å lykkes i yrket med mine verktøy.

Jeg søker alltid utvikling, og etter å ha vært personlig trener og Center Manager for EVO Lillestrøm i 2 år, har jeg nå flyttet på meg og driver EVO Fredrikstad i storgata 32. Jeg har inngått et partnerskap med EVO der målet vårt er å få ut det maksimale potensialet til senteret når det gjelder drift og kundevekst. Det er en utrolig spennende oppgave, jeg elsker å skape vekst og engasjement. Jeg er i mitt rette ess akkurat nå. Jeg gleder meg til fortsettelsen.

Videre kommer jeg til å fortsette å hjelpe personlig trenere enda mer med å lykkes i bransjen, og vil holde workshops rundt omkring i landet for PT-grupper der jeg deler mine beste verktøy.  Det har skjedd utrolig mye, og jeg ønsker å fortsette å utvikle meg og jobbe enda hardere for de målene jeg setter. Fremtiden blir spennende. 
 

Publisert: 22.08.2019 KL. 10:30
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Har du lest disse?

Christines rørende historie om helsegevinsten av trening og vennskap for livet.
En reflektert ung mann med innsikt om kroppspress og idrett.
Gir tilbake med Idrettsprestasjoner som de fleste bare kan drømme om!

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til vår personvernpolicy.