Thomas Rønningen - fra idrettsutøver til personlig trener
6 min

Thomas Rønningen - fra idrettsutøver til personlig trener

Gir tilbake med Idrettsprestasjoner som de fleste bare kan drømme om!
Publisert: 11.09.2019

Thomas Rønningen er vokst opp i en familie med idrettsprestasjoner som får et helt land til å gispe. Det er flere gullmedaljer fordelt på far Jon Rønningen,  tvillingbror Anders Rønningen, onkel Lars Rønningen og Thomas Rønningen, enn det jeg klarer å telle. Denne familien har med hjelp av utallige timer på brytematten, hard og smart trening klart å hanke inn de fleste gullmedaljer du kan hanke inn opp til OL-Gull. OL-Gull er det gjeveste man kan vinne som bryter. Kanskje ikke rart at Thomas Rønningen ble inspirert til å følge en bryter-karriere, når han egen far har 2 gullmedaljer fra OL?
6 Gullmedaljer i Norsk Mesterskap
4 Gullmedaljer i Nordisk Mesterskap
1 Gull + 2 sølv i Tyske Bundesligaen
1 Gull i Golden Grand Prix Ungarn
1 Gull i Dave Schultz Memorial
Kongepokal (Hans Majestets Kongens Pokal) 2012

 

 

Ydmyk og hardtarbeidende

Med så mange medaljer på peishyllen er det rart at Thomas Rønningen ikke er en større kjendis enn det han er. Det mener hvertfall jeg, en ung kampsport entusiast på 27 år. Selv har jeg fått gleden av å bli litt kjent med Thomas gjennom noen kampsporttreninger sammen. En mer ydmyk ung mann skal du lete utrolig lenge etter.

Jeg satt i et møte med Espen Arntzen (eier av AFPT) og når han fortalte at begge Rønningen gutta hadde gått hos de, tok det ikke lang tid før jeg tok kontakt med Thomas for å høre hva han synes om Akademiet for personlig trening.

(tekst fortsetter under bildet)

Thomas, Hva gjorde at du valgte Akademiet for Personlig trening?

Tvillingbroren min og jeg hadde vurdert lenge om å ta PT utdanningen men ikke hvor. Broren min snakket med en som 100% kunne anbefale Akademiet For Personlig Trening og derfra tok vi kontakt. Anders hadde en hyggelig samtale med Espen Arntzen og etter det var det ingen tvil. Plutselig var vi i gang.

Etter jeg er ferdig med utdanningen kan jeg bare si at helhetsinntrykket mitt av AFPT er kjempebra. Som student ble jeg godt tatt imot. De foreleserne som hadde ansvaret for å lede oss gjennom utdanningen gjorde det faglige stoffet enkelt å forstå. Alt var veldig ryddig. 

         Nysgjerrig på hvilke kurs og utdannelser vi tilbyr? Ta en titt her!

Alle var ekstremt dyktige på sitt felt!

Du skjønner fort at foreleserne er godt forberedt og brenner for yrket sitt. Hos AFPT er det forelesere for alle, med det mener jeg at noen vil treffe deg slik at du går ut av klasserommet super motivert. Jeg kunne nevnt et par favoritter men det blir feil, fordi alle var ekstremt dyktige på sitt felt. 

Det faglige innholdet er alt en personlig trener trenger. God fordeling av teori og praksis. Jeg liker spesielt at innholdet i den faglige delen jevnlig oppdateres slik at studentene alltid får det nyeste pensumet tilgjengelig. Da blir det ikke slik at du sitter aldri med «gammel informasjon» dersom du skal inn å lese deg opp på ulike emner rett etter studien.

Nå kan jeg gi tilbake og skape glede ved trening! 

Skolestarten min var ganske hektisk. Jeg gikk glipp av første helgen med forelesning pga brytekamp i den tyske Bundesligaen. Jeg havnet bakpå, men broren min gikk igjennom dette med meg. Kullet mitt var en gjeng med fantastiske personer og vi lærte mye av hverandre. 

Det jeg er mest fornøyd med er at jeg kan jobbe som personlig trener og bidra med mitt. Jeg er med på reisen til å gjøre Norge til verdens sunneste land, noe AFPT ønsker. Som tidligere toppidrettsutøver tenkte jeg kun på meg selv. Nå kan jeg gi tilbake og skape glede ved trening med andre.

Akademiet for Personlig trening har gjort at jeg kan jobbe 100% med noe jeg elsker, nemlig trening. Det har alltid vært og er fortsatt en stor del av livet mitt. Det å gå fra «toppidrettsutøver» og over til «trener» er en stor endring i seg selv og det er fantastisk.

(Tekst fortsetter under bildet)

Gevinsten er mestringsfølelse, god helse og glede!

Hvis man ønsker å bli en personlig trener og gjøre en forskjell er dette en investering man ikke tenker på. Du treffer på så mange mennesker med forskjellige behov og målsetninger der du får lov til å bidra med din kunnskap. Gevinsten er mestringsfølelse, god helse, glede, livsstilsendringer og så mye mer. Den reisen er virkelig verdt det. 

Det er et godt miljø på skolen. Du møter medstudenter som ønsker akkurat det samme som deg. Foreleserne tar godt imot alle og man føler at alle blir sett og ivaretatt. I kullet mitt så hjalp vi hverandre om man trengte hjelp. Kunne nevnt dette tidligere men foreleserne tok seg tid i pausene til å prate med oss studentene.

Hvordan har det gått etter utdanningen?

Det har gått bra, og det blir bare bedre og bedre. En dag er aldri lik. Min uke er variert med PT-gruppe, duo og enkelttimer store deler av uken på Avancia skedsmokorset. Bedrifter via Camp Myrvold inne i Oslo og Lørenskog bryteklubb. Mitt tips til fremtidige personlige trenere er: Ha tålmodighet i starten, du er der for kunden, og som en foreleser sa under salgsdelen «öppna munnen». Hils på medlemmer med et smil, snakk med dem og du er i gang. En ting til slutt: En lærer noe hele tiden så man blir aldri utlært! 

              Vil du også bli personlig trener? Les mer her!

Publisert: 11.09.2019 KL. 08:21
ds
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Har du lest disse?

AFPT studenten ble årets PT 2018 og starter nå eget treningssenter for Evo.
Christines rørende historie om helsegevinsten av trening og vennskap for livet.
En reflektert ung mann med innsikt om kroppspress og idrett.

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.