Håkon Laugsand

Håkon Laugsand har en sterk faglig bakgrunn med en master fra Norges idrettshøgskole i fysisk prestasjonsevne, og har vært foreleser ved AFPT i tre år

Å jobbe som personlig trener

Folkehelse

Bedre livskvalitet, mer overskudd, optimalt mentalt og en kropp som håndterer hverdagen er noe enhver person ønsker å oppnå. Dette er kun mulig gjennom systematisert trening og kosthold, og aller helst fulgt opp av en fagperson med helhetlig forståelse av kropp og sinn. Jeg tror at i fremtiden kommer denne jobben til å gjøres i en større grad av personlige trenere, mye grunnet et overarbeidet helsevesen. Samt med en befolkning som stadig blir eldre ville disse kravene stilles enda høyere i tiden fremover. I tillegg vet vi at 1 enhet investert i forebygging, sparer samfunnet 6 enheter i behandling. Det er derfor viktig at dagens personlige trenere utdannes til morgendagens krav.

 

Fra toppidrett til Ola og Kari Nordmann

Fremgangen man jakter hos toppidrettsutøvere er ofte brøkdeler av et sekund, eller millimeter i forbedring. Den minste forskjell kan være utslaget mellom podiet, og langt ned på plasseringene. Det har vært enormt givende og lærerikt å være en del av toppidretten i en rekke idretter som golf, fotball og friidrett. Men sammenligner man dette med fremgang den vanlige mann på gata kan få i løpet av 6 måneder, kan det ikke sammenlignes. Den totale påvirkningen, og ikke minst antall personers liv man kan ha en positiv innvirkning på er helt unikt i PT sammenheng. Dette gjør det enormt givende å møte opp på jobb, der man kan se den direkte påvirkningen man har på personers liv. Jeg tror ikke det er noe annet yrke som kan ha så stor påvirkning, på så mange, over en så kort periode.

Hvorfor foreleser for AFPT?

AFPT er enormt fremoverlent, og har et stort fokus på å utdanne personlige trenere, ikke til dagens krav, men de kravene de vet stilles av markedet i fremtiden. Det å få lov til å være en del av reisen som AFPT har vært med å starte er en stor ære, og jeg gleder meg stort til å kunne ha en påvirkning på det.

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til vår personvernpolicy.