Ian Houghton

Ian Houghton er naprapat, performance coach og daglig leder av Scandinavian Health & Performance (SHP).
Ian er tilgjengelig som mentor i vår mentorordning.
5 klipp
5 x 60 min
5 timer samlet eller 1x2 + 1x3
NOK6 900,-
3 klipp
3 x 60 min
3 timer samlet eller delt opp
NOK4 500,-

Å jobbe som personlig trener

Ian Houghtons reise som personlig trener begynte når han tok AFPT sin PT-utdannelse i 2005. Ian Houghton hadde allerede truffet Espen Arntzen (grunnleggeren av AFPT) på massasjekurs tidligere (som 17-åring) og var blitt mektig imponert og inspirert over kompetansenivået hans. Ian Houghton bestemte ganske fort for at han måtte henge mer rundt Espen, for han tenkte hvor gøy det hadde vært å kunne så mye som han. Deretter kom det en tid hvor Ian Houghton var på jakt etter mest mulig kunnskap om kropp, helse og trening hovedsakelig for å hjelpe med smerte og lidelser, da han så for seg en fremtid som naprapat, for det var jo Espen også.

Ian Houghton - Funksjonhemming til eliteidrett

Til tross for at jeg ble ferdig utdannet naprapat fant jeg fort ut at trening som behandling og trening for prestasjon var av større interesse for meg enn å stå ved behandlingsbenken. Jeg har vært svært heldig som har fått lov til å jobbe med et bredt spekter av mennesker fra pasienter med sterke smerter og funksjonshemning til eliteidrett innen en rekke ulike idretter og i en rekke ulike land. Denne variasjonen er noe av det jeg setter størst pris på med vårt yrke og har ført til utrolig fine erfaringer og opplevelser.

De siste 8 årene har jeg bodd i Dubai hvor jeg flyttet for å starte et tverrfaglig helse- og prestasjonssenter, hvilket også har skapet noen uforglemmelige minner. Dette hadde nok aldri skjedd hadde jeg ikke hatt den selvtilliten som jeg opparbeidet meg gjennom kursing og erfaring, mye takket være Espen og AFPT. Noen høydepunkter fra min karriere så langt innen idrett må være å få jobbe i flere omganger for Chelsea FC, og konsultere for New York Knicks, Princeton University, Leeds Utd og trene utøvere fra NHL, ATP-touren, Europatouren, PGA-touren og CrossFit Games atleter. Samtidig så setter jeg minst like stor pris på de oftest mye mer takknemlige smertepasientene som føler de har fått hjelp eller veiledning til å handtere sine tilstander eller fått verktøy til å ta bedre vare på seg selv. Det er virkelig betydningsfullt. Etter eventyret i Dubai flyttet jeg tilbake til Egersund med familien hvor jeg både jobber med AFPT i tillegg til flere oppdrag i treningsbransjen.

Ian Houghton - Gløden hos studentene

I 2009 fikk jeg muligheten til å lage en fagsamling for AFPT hvilket selvsagt var en stor ære og siden det har jeg fått være en del av foreleser-teamet. Å få lov til å undervise og hjelpe andre i begynnelsen av deres reise mot å bli personlig trenere eller øke sin kunnskap er en sann gave og troligvis det som gir meg størst glede. Det jeg liker best med å undervise er å se den raske utviklingen til studentene og hvordan de øker sin selvtillit, samt gløden som oppstår når de innser de faktisk kan hjelpe andre med sine mål eller sine problemer. I tillegg er det fantastisk morsomt å få treffe og bli kjent med så mange nye mennesker fra ulike land og kulturer, spesielt når alle har som felles interesse å lære og bli bedre. 

Å være foreleser for AFPT betyr du får være sammen med et stort antall super hyggelige og veldig kompetente mennesker som alle ønsker det samme, å skape beste mulige studenter og gjøre Norge til verdens sunneste land. Dette er nok det jeg setter størst pris på idag. Den muligheten vi har til å lære og inspireres av hverandre og ta vare på hverandre gir en fantastisk trygghet og tilhørighet, noe jeg vil alltid være takknemlig for.  
 

Hvorfor foreleser for AFPT?

Fordi det finns ingen sammenligning når det kommer til ledelse eller kollegaer. Jeg var selv deltaker på det andre kullet til AFPT, så jeg har sett utviklingen og alt arbeidet som har gått til å bygge AFPT til det det er i dag. Grunnverdiene til Espen og selskapet bygger mye på det å gi tilbake til samfunnet og det er noe jeg liker godt. AFPT strever også alltid etter å forbedre seg på alle plan så det er alltid nye, spennende prosjekt på gang. Ingen tvil om at det er her jeg alltid ønsker å være.
 

Erfaring

  • Daglig leder av AFPT International Dubai
  • Fagansvarlig AFPT
  • Program Director Wagty Fitness i Dubai (2017-2019)
  • Grunnlegger og daglig leder av Scandinavian Health & Performance i Dubai (2011-2018)
  • Foreleser for AFPT (2009-)
  • Naprapat og personlig trener i Dubai (2011-)
  • Naprapat og personlig trener i Stockholm (2007-2011)
  • Chelsea FC Medical Team Consultant (2007 og 2009)
  • Idrettsmassør og personlig trener i Stavanger (2003-2006)

Utdanning og kurs

Utdanning

Naprapat
Naprapathøyskolen, Stockholm
Certified Strength and Conditioning Specialist
NSCA, Florida
Kostholdsveileder
Massasjeterapeut
Manumedic
Idrett Grunnfag
UIS

Kurs

SHP Power Summit (styrkeløft)
SHP Dubai
Nick Tumminello Mentorship
Nick Tumminello, Dubai
Functional Release (Spine)
FAS, Bahrain
Procedos Platform 9 Master Trainer
Procedos, Sverige
Dissection Lab with Todd Garcia
Todd Garcia, Phoenix
Fra mekaniker til strateg
Salient, Oslo
Functional Therapeutic Movement
Ben Cormack, Bryne
Understanding Pain
Lorimer Moslet, Dubai
European Movement Meeting
Ido Portal, København
Body Development
Tom Cridgington, Dubai
Body transformation Seminar
Christian Maurice, Dubai
Becoming Superhuman
Ben Greenfield, Dubai
Advanced Strength Program Design
Charles Poliquin, Dubai
BioPrint
Charle Poliquin, Marbella
NG360
Nike Golf Performance Specialist, Dallas
DNS Sport
Prague School of Rehabilitation, Dubai
Master Rehab Trainer
Rehab trainer Australia, Dubai
Selective Functional Movement Assessment
Functional Movement, Gøteborg
Athletic Team Coach
Eleiko, Halmstad
CrossFit Gymnastics
CrossFit, København
Functional Movment Screen Certification
Functional Movment, Indinapolis
USA Weightlifting Sports Performance Coach
USA Weightlifting, Las Vegas
CrossFit Level 2
CrossFit, Stockholm
Olympic lifting techniques
Elite Training Sweden, Stockholm
Explosive Strength Coach
Eleiko, Halmstad
CrossFit Level 1
CrossFit, Jacksonville

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til vår personvernpolicy.