Jon-Ivar Smiseth

Jon-Ivar eier Momentum Trening, og jobber der som rehab trener og personlig trener. Han foreleser på vår PT-utdanning, Ulike Målgrupper og Rehab Trainer.
Jon-Ivar er tilgjengelig som mentor i vår mentorordning.
5 klipp
5 x 60 min
5 timer samlet eller 1x2 + 1x3
NOK6 900,-
3 klipp
3 x 60 min
3 timer samlet eller delt opp
NOK4 500,-

Å jobbe som personlig trener

Grunnen til at jeg endte opp som PT handler om min lidenskap for å hjelpe andre med å lykkes. Jeg har alltid vært en som finner lykke og mening i andres mestring. Dette startet da jeg som 15-åring ble fotballtrener for et fotball-lag. Det å være noens midtpunkt i form av å tilrettelegge aktivitet og trening gav veldig tidlig mersmak. Det å skape noe sammen og oppleve mange oppturer, men også de viktige nedturene, har vært helt uvurderlig i mitt fremtidige trenervirke. 
Jeg kan si at jeg ganske tidlig skjønte at jeg kunne være god på å skape gode opplevelser for andre. I tillegg til dette har kroppen og psykologien alltid fascinert meg. Hvorfor folk gjør som de gjør, og ikke gjør. Etter 7 års utdanning og til nå 17 års erfaring som trener, lærer jeg fortsatt mer og mer om både meg selv og andre.

Virkeligjør endringer

Yrket som PT har virkelig fått meg til å åpne øynene på flere nivå. Først og fremst med tanke på hvordan enkeltindivider agerer og lærer ulikt, motiveres ulikt, og snakker seg selv opp eller ned. Man får virkelig opplevd mennesker på et veldig bredt grunnlag. Man blir veldig god til å lytte og stille spørsmål som får kundene til å virkeligjøre endringer. Jeg mener oppriktig at yrket har gjort meg til en bedre utgave av meg selv. Jeg har blitt en mer reflektert og moden. PT-yrket er en symbiotisk relasjon, der begge sider har mye å lære av hverandre.

Det jeg brenner mest for er å skape utvikling over tid. Mine kunders suksess omhandler hardt arbeid over lang tid, ene og alene. Den andre delen ved yrket handler om ansvaret vi PTer har for å faktisk lære kundene våre litt også. Jeg tenker alltid at en kunde skal avslutte sitt forhold til meg når klippene er tomme, og for at kunden skal stå mest og best mulig rustet til den dagen kommer så har jeg et ansvar for at kunden vet hva man må gjøre. Hvis ikke har jeg feilet.

Den mest optimale veien

Det beste er å kunne være med å forme og utdanne helse-Norges fremtid. Det er masse useriøs informasjon på internett, mange folk som ikke er kritiske og som er lite reflekterte. Jeg ønsker alltid at PT-studentene etter mine kurs skal ha en større forståelse for hva vi som yrkesgruppe kan gjøre på både godt og vondt, og at de forhåpentligvis vil velge det mest optimale veien for seg selv og så mange andre som mulig. En annen ting er å utgjøre en forskjell for en student som gjør at vedkommende ser lyset og blir den neste super-PTen!
 

Hvorfor foreleser for AFPT?

AFPT – Der de beste møtes. Jeg er utrolig heldig som er kolleger med så mange flinke fagfolk, og det er disse foreleserne jeg...

Erfaring

  • STERK Helse – Fysioterapeut og Personlig Trener (PT) 4 år
  • Sprek og Blid Bergen – Fysioterapeut og PT 1,5 år
  • Bredtvedt fengsel- og forvaringsanstalt – Fysioterapeut 1,5 år
  • Bedriftshelsetjeneste 1,5 år
  • Kursholder og Workshops 7 år
  • AFPT – Fagteam og foreleser 2 år

Utdanning og kurs

Utdanning

Bachelorgrad i idrett- og bevegelsesvitenskap
NTNU
Bachelorgrad i fysioterapi
HiST
Personlig trener
Safe
Treningsveileder
NIH

Kurs

Korsryggsrehabilitering
Stuart McGill
Strength Coach Level 1 & 2
Eleiko
Biomekanikk og avansert øvelsesanalyse
Programdesign og kosthold for styrke og muskelvekst

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til vår personvernpolicy.