Kristina Lindquist Skaug

Kristina er utdannet fysioterapeut og PT og har spesialkompetanse på kvinnehelse. Hun har undervisningserfaring fra Norges idrettshøgskole og har de siste årene holdt flere forelsninger om bekkenbunnsplager blant idrettsutøvere. 

Om Kristina:

Kristina er utdannet fysioterapeut og har spesiell interesse og kompetanse på kvinnehelse. Hun skal forelse i kurset «Trening under, og etter svangerskap» sammen med Sandra B. Gluppe. Hun ble ferdigutdannet fysioterapeut i København i 2011, har master i idrettsfysioterapi (2013-2015) og nylig fullført en doktorgrad ved Norges idrettshøgskole med prosjekttittel “Idrett, fysisk aktivitet og bekkenbunn” (januar 2024). For tiden jobber hun som fysioterapeut hos Volvat NIMI hvor hun primært behandler og veileder kvinner som er gravide, i barsel eller med bekkenbunnsproblematikk. I tillegg er hun med i styret for faggruppen for kvinnehelsefysioterapi i Norske fysioterapeuters forbund. 

Kristina har de siste årene holdt flere presentasjoner på internasjonale og nasjonale kongresser, samt undervist bachelorstudenter i “Trening, prestasjon og helse” ved Norges idrettshøgskole. 

Kristina har de siste årene blitt hekta på CrossFit/functional fitness, men er også glad i styrketrening, løping og yoga. 

Utdanning:

  • Doktorgrad ved Norges idrettshøgskole. Disputerte 18.01.24 med prosjekttittelen “Trening, fysisk aktivitet og bekkenbunn”
  • Master i idrettsfysioterapi, Norges idrettshøgskole (2013-2015)
  • Bachelor i fysioterapi, Professionshøjskolen Metropol, København (2007-2011)
  • 200-timers PT-utdanning Active Education (2016)

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til vår personvernpolicy.