Tommy Lande

Tommy har jobbet som Personlig Trener siden 2007, foreleser og sensor siden 2010 og osteopat siden 2014.
Tommy er tilgjengelig som mentor i vår mentorordning.
5 klipp
5 x 60 min
5 timer samlet eller 1x2 + 1x3
NOK6 900,-
3 klipp
3 x 60 min
3 timer samlet eller delt opp
NOK4 500,-

Å jobbe som personlig trener

Jeg valgte dette yrket grunnet min store lidenskap for trening og mennesker. Fotball har hele tiden vært min idrett, men etter 2 år i Forsvaret, 1 år som soldat og 1 år som idrettsoffiser, fikk jeg en større interesse for både styrketrening og kondisjonstrening. Dette gjorde at jeg i 2007 tok PT-utdannelsen. Personlig trening var fortsatt relativt ferskt i Norge rundt denne tiden, men det var noe forlokkende med det å leve av sin egen hobby, samarbeide med andre mennesker og samtidig kunne påvirke deres helse og prestasjon. I tillegg har jeg alltid vært tilhenger av det å skape min egen hverdag. Jeg kunne velge selv om jeg hadde 12 timer på én dag eller om jeg var bortreist i 2 måneder. Selv om jeg av og til måtte rette meg etter når kundene kunne trene, så kunne jeg fortsatt lage min egen kalender og bestemme selv når jeg ville jobbe.

Treningsbransjen er utrolig stor

Jeg har jobbet i helse- og treningsbransjen i 13 år nå og har aldri vurdert å forlate den for noe annet. På veien har jeg tatt utallige kurs, utdannet meg til massør, osteopat, rehab trainer, laget hjemmesiden prehabtrening.no, arrangert treningsreiser, forelest på en PT-utdanning siden 2010, vært med å oppdatert AFPT´s utdanning, jobbet som PT i Australia i 1 og et halvt år, vært blant de mestselgende PT´ene flere år på rad, jobbet med alt fra idrettsutøvere til hvermannsen og vært så heldig å få jobbet med noen fantastiske mennesker opp gjennom alle disse årene. Det er noe av det mest spennende med denne bransjen- alle de fantastiske folkene du møter på veien- både kollegaer, kunder og samarbeidspartnere. Treningsbransjen er utrolig stor og du kan velge den veien du ønsker å gå. Jeg jobber fortsatt som Personlig Trener, men jeg er også osteopat, daglig leder på CrossFit Sagene, coach i CrossFit, foreleser, skribent, kursholder ++. Når du har kommet inn i denne bransjen finnes det et hav av muligheter ved siden av det å være PT. Der er det kun din egen fantasi som vil stoppe deg.

Fra hodeløse høns til full kontroll

Det er litt vanskelig å velge kun én positiv ting med det å være Personlig Trener. Det er så mange. Men om jeg skal velge, blir det nok hvordan du kan påvirke et annet liv. Fra å være en sofagris som aldri har trent før til å faktisk begynne å løfte tunge ting. Fra å være en person som har vondt i skulder, korsrygg osv, til å faktisk ha et liv uten smerter. Fra å være redd for å stå opp ned inntil veggen til å faktisk gå 10 meter på hendene. Alle tror at dette tar lang tid å få til, men kroppen vår er fantastisk i så måte og starter raskt å tilpasse seg nye belastninger. Og selvfølgelig det å møte alle de spennende kundene som lærer deg noe nytt hver dag.

For å være ærlig, så er PT et krevende yrke, men hvis man går inn i det med 100% og er villig til å gjøre det som kreves for å lykkes, så er det et yrke som har ekstremt mange flere oppsider enn nedsider ved seg.

Det beste ved å være foreleser er å følge med på den prosessen som skjer fra første til siste undervisningshelg. I starten løper alle rundt som hodeløse høns, er stressa for eksamen og redd for at de ikke får nok tid til å lære seg alt- mens ved siste samling ser du de ha full kontroll på alt fra analysering av bevegelser som skjer i en knebøy til å være mye roligere og komfortable i PT-rollen. Ellers er det alle de ulike studentene jeg møter. Noen kommer fra byggebransjen, noen har jobbet innen IT, noen er unge, noen er eldre, noen har trent i mange år mens andre bare har trent i 1-2 år. Alle har ulike bakgrunner og erfaringer, men alle deler samme passion for trening og helse. I tillegg er det veldig gøy å dele av sine erfaringer som PT og gjøre det man kan for at andre også kan få se gleden i det å jobbe som Personlig Trener. 

Hvorfor foreleser for AFPT?

Å forelese for AFPT betyr mye for meg. Jeg ser på det som Norges beste instans for PT-utdanning og det gir meg mye å være en del av det- spesielt når jeg ser på hvilke andre ressurser som også jobber for AFPT.

Å ta utdanningen sin i AFPT krever at du er topp motivert for oppgaven siden pensumet er så stort og det gjør det hele mer spennende og motiverende for meg som foreleser. Jeg får bidratt på de temaene jeg føler meg bra på og jeg vet at de andre temaene blir dekt av kompetansepersoner som har mange års skolegang, flere utdanninger og som til syvende og sist er, eller har vært, på gulvet som Personlig Trener i mange år. Derfor vet jeg at studentene er i de beste hender hos AFPT.

Erfaring

 • 2 år i Idretten i Forsvaret (1 år som soldat og 1 år i en idrettsoffiser-stilling)
 • PT ved SATS Nydalen i 2007, blant de mestselgende PT´ene flere år på rad og var med i SATS sitt kompetanseteam
 • PT ved Evo Fitness i 2010 samtidig som jeg begynte å studere til å bli osteopat
 • Startet hjemmesiden www.prehabtrening.no i 2010
 • Begynte å forelese for Active Education sin PT-utdanning i 2010
 • Startet å jobbe ved Lørenklinikken som muskel- og leddterapeut i 2012
 • Begynte å forelese for AFPT i 2012
 • PT ved Optimal Trening i 2013
 • Sesongbasert Idrettspedagog i 2012 og 2013 gjennom Rikshospitalet og Behandlingsreiser for ungdommer med barneleddgikt
 • Ferdig utdannet osteopat i 2014. Samme år var jeg en av eierne bak Optimal Klinikk, samt daglig leder
 • Startet å arrangere treningsturer gjennom Prehabtrening til ulike destinasjoner i 2015 og har hatt årlige turer siden da
 • Treningsansvarlig for Get Going-prosjektet i 2016. Lage treningsprogram for blinde- og svaksynte
 • Behandlingsansvarlig for utøvere under Bislett Games i 2016
 • Personlig Trener, osteopat og instruktør ved F45 Seaforth utenfor Sydney i Australia i 2017. Jobbet også frilans som PT hvor jeg kjørte rundt til forskjellige parker og strender for å trene kunder
 • Personlig Trener ved Myrens Sportssenter 2018
 • Osteopat ved Naprapatkontoret 2018
 • Daglig leder, medeier, coach og personlig trener CrossFit Sagene 2019

Utdanning og kurs

Utdanning

Personlig trener utdanning
Massør
Axelsons Body Work School
Medisin Grunnfag
Atlantis Medisinske høyskole
Bachelor Osteopati
Norges Helsehøyskole
Diploma in Leadership & Management
Australian Academy of Commerce i Sydney, Australia

Kurs

CrossFit Coach Level 1
CrossFit, Inc

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til vår personvernpolicy.