Simen Rise Aaslund

Simen Aaslund har jobbet som coach for noen av Norges fremste idrettsutøvere siden 2008, og har forelest i AFPT siden 2014.
Simen er tilgjengelig som mentor i vår mentorordning.
5 klipp
5 x 60 min
5 timer samlet eller 1x2 + 1x3
NOK6 900,-
3 klipp
3 x 60 min
3 timer samlet eller delt opp
NOK4 500,-

Å jobbe som personlig trener

Som aktiv utøver var jeg allerede i ung alder interessert i treningslære, anatomi og fysiologi for å kunne bruke det i mitt eget treningsarbeid. Innen jeg begynte på en bachelor i idrettsfysiologi hadde jeg allerede lest store deler av pensum og jobbet med en del lokale utøvere og venner. Når jeg skadet ryggen min i 2009, merket jeg tidlig at jeg likte å coache andre når jeg ikke lenger kunne fortsette min egen karriere, og valgte derfor å satse på en karriere som trener.

Jeg trives veldig godt med å ha en prestasjonsavhengig jobb sånn som personlig trener er. Hvis jeg jobber hardt og gjør en bra jobb får jeg betalt for det, og hvis ikke går det bare ut over meg selv. Det gjør det lettere å motivere seg til å hele tiden utvikle seg for å kunne øke kompetanse nettverk og muligheter.

En del av idrettsmiljøet

Det beste med denne jobben er å se andre lykkes. Nå jobber jeg stort sett med utøvere, og det å kunne være en liten del av at idrettskarrieren til andre og hjelpe dem med å nå sine mål er veldig motiverende. I tillegg setter jeg stor pris på å få være en del av et idrettsmiljø slik jeg var når jeg var aktiv utøver. Ved siden av å jobbe med utøvere eier og driver jeg noen CrossFit-sentere som jeg også coacher på. Der har vi klart å skape et treningsmiljø hvor mange har fått endret livene sine til det bedre gjennom bedre helse, nye venner, kjærester og et mer aktivt liv. Å føle at jeg har vært med å skapt det, og vært med å påvirket livene til noen andre på en positiv måte er en stor motivasjon. 

Påvirke til at studenter lykkes

Som foreleser opplever jeg også at jeg har mulighet til å være med å påvirke andre på en positiv måte og hjelpe dem igang med sin egen karriere. Å senere møte eller lese om at mine studenter har lykkes i bransjen er en av grunnene til at jeg trives så godt med å forelese. Det er også en fin måte å kontinuerlig bli utfordret på fag, og det er bra for min egen utvikling at studentene stiller kritiske spørsmål og gjør at jeg hele tiden må utvikle meg. 

Hvorfor foreleser for AFPT?

AFPT er for meg den mest seriøse aktøren i markedet og det firmaet jeg aller helst vil ha mitt eget navn assosiert med. Det er et skyhøyt faglig nivå på forleserne og det gjør at jeg selv alltid lærer noe nytt. Jeg opplever også at de studente som er mest sultne ofte velger AFPT og det gjør det ekstra gøy å forelese.

Erfaring

  • Norgesmester duathlon og vintertriathlon
  • EM sølv vintertriathlon
  • VM bronse vintertriathlon
  • Flere pallplasseringer i verdenscup på rulleski
  • Aktiv CrossFitutøver på internasjonalt nivå
  • Personlig trener på på idrettsfysiologisk testlaboratorium for Olympiatoppen
  • Jobbet med utøvere på nasjonalt og internasjonalt nivå innenfor fotball, håndball, langrenn, hinderløp, CrossFit, løping, sykling, triatlon osv.
  • Er sportssjef i Norges Functional Fitnessforbund
  • Faglig ansvaret for landslaget i functional fitness
  • Jobber med utøvere på aller høyeste nivå i CrossFit / Functional fitness

Utdanning og kurs

Utdanning

Bachelor idrettsfysiologi
Høgskolen lillehammer
Certified Strength and Conditioning specialist
International Sports Science Acadmey

Kurs

Crossfit Level 2
CrossFit

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til vår personvernpolicy.