Biomekanikk og avansert øvelsesanalyse

Vet du virkelig hvilke øvelser du skal velge for best mulig effekt? Hva er biomekanikk og hvordan benytte det i treningen? Hvilken effekt har ulike øvelser på muskelaktivering basert på deres bevegelsesmønster? Dette kurset gir deg den nødvendige kunnskapen til å ha forståelse over hvilke øvelser du bør benytte for å oppnå ønsket effekt.

Fra174,- /mnd

Ordinær pris 6 990,-
* Gebyr/renter kan komme i tillegg. Les mer
Biomekanikk og avansert øvelsesanalyse

Om Biomekanikk og avansert øvelsesanalyse

Biomekanikk er læren om hvordan krefter og mekanikk påvirker kroppen. Det er et fagfelt der kunnskap fra mekanikk, anatomi og fysiologi brukes for å beskrive kroppens bevegelser, beregne krefter som oppstår og virker inn under bevegelse.

Dette kurset er for deg som ønsker å øke din kompetanse innen styrketreningsøvelser og øvelsesanalyse. Du vil lære å analysere øvelser på et dypere nivå enn du tidligere har gjort under din PT-utdannelse, med fokus på kraftlinjer, momentarmer, styrkeprofiler og motstandsprofiler.

 

Hvordan vet du at øvelsen du har valgt faktisk leverer det du tror?

Kunnskap innen biomekanikk gir deg ekte og objektive data, som videre gir deg muligheten til å ta de riktige avgjørelsene for individuelle tilpasninger.

En PT med god forståelse for biomekanikk vil kunne optimalisere og effektivisere styrketreningen til sine kunder.

Kunnskap innen biomekanikk fører til tryggere trening og bedre resultater!

 

 Vi vil se nærmere på:

  • Hvordan analysere en øvelse mht krefter
  • Momentarmer
  • Dreiemoment
  • Friksjon 
  • Motstandsprofiler
  • Styrkekurver/profiler
  • Hvordan er setup av øvelse, dersom vi skal få mest mulig kraftutvikling gjennom hele bevegelsen?
  • Analyse av maskiner og apparater
  • Analyse av frivekts-øvelser m.m 

Kurset vektlegger praktisk bruk av denne kunnskapen og prøver å tilrettelegge for høy overføringsverdi mht arbeid som Personlig Trener.

Fredag

 

17:00-21:00

Teori: Biomekanikk, kraftlære etc

Lørdag

09:00-13:00

Teori forts.

 

+

Analyse:

Brystøvelser, Ryggøvelser

 

14:00-18:00

 

Analyse:

Skulderøvelser, Øvelser for mage/rygg

Søndag

09:00-13:00

Analyse:

Benøvelser

14:00-18:00

Oppsummering, div

OMFANG
Powerpointpresentasjoner
22 timer undervisning

TILBAKEMELDING

"Er det et tema PT studier skulle hatt mer av er det Biomekanikk. Dette kurset er derfor et flott initiativ og noe enhver PT bør ta.
Selve kurset var veldig bra - god blanding av teori og praktisk. Foreleser har fordypet seg veldig godt innen dette tema og har satt sammen et veldig bra kurs, anbefales."
Fredrik
Master i idrettsfysiolog

 

«Takk for et veldig bra kurs, spennende og nyttig innhold som burde være en naturlig fortsettelse for en hver som vil gå videre i sin PT-utdannelse. Ikke bare gir det gode forklaringsmodeller men også en ny måte å tenke på ifm all trening. 
Tenker annerledes allerede dag én etter kurset» 
Per Christian
PT og Muskelterapeut SiB City


«Svært nyttig og interessant kurs som enhver PT burde ha. Vi ønsker at hver kunde skal få mest mulig ut av treningen med oss - da bør vi kunne en del om biomekanikk og analyse. Kurset har en fin variasjon av praktisk analyse og teori- vi var mye ute i studio og analyserte alt fra frivekter til maskiner. Samtidig er det en helt nødvendig teoribit som gjør forståelsen i praktisk analyse mye lettere. Kursholder er veldig dyktig å lære bort stoffet på en enkel og overførbar måte» 
Linn
PT og Muskelterapeut Spenst

 

«Var en utrolig bra og lærerik helg. Skulle egentlig ønske det gikk over 3 helger, for her er det mye som skal inn. Dyktig foreleser som gjør vanskelig stoff spennende. Likte spesielt godt at vi gikk i dybden på maskin og apparat analyse. Anbefales!»

Alexander

PT ansvarlig SiB Bergen og Foreleser AFPT

 

Studiesteder

Bergen
Oslo
Trondheim

Moduler

Biomekanikk og avansert øvelsesanalyse består av følgende moduler

Teori

Grunnleggende og nødvendig informasjon om hvilke elementer som må hensyntas i treningen vektlegges stort gjennom disse teoretiske delene.

Praktisk undervisning

Denne delen tar for seg hvordan man praktisk kan analysere og velge de riktige øvelsene basert på ønket resultat.

Multiple choice eksamen

Multiple choice eksamen med 50 spørsmål. Det kreves 80% korrekt for bestått.

Eksamen må avlegges isenest tre uker etter avsluttet kurs.

Forelesere

En kombinasjon av lærere og forelesere i særklasse

Vi har samlet det mest komplette lærerteamet AFPT noen sinne har hatt. Lærerstaben inkluderer fysioterapeuter, manuellterapeuter, personlige trenere, naprapater, osteopater, ernæringsfysiologer, styrkeløftere og vektløftere, massører og coacher. Kombinert med praktisk faglig erfaring fra daglig virke, forfatter- og utdannelseserfaring, formidlingsevne og engasjement, mener vi at våre lærere representerer den ypperste utdanningsspesialiserte fagkombinasjonen på våre fagområder.

Nyttig info

Betaling

AFPT har fleksible betalingsløsninger og tilbyr avbetaling. Hele studiet skal generelt betales i løpet av maksimalt 6 måneder etter studiets eller studentens oppstart foruten om egen avtale eller finanisering gjøres.

Betalingsinformasjon finnes beskrevet i AFPT sin studiekontrakt. I tillegg finnes opptil 36 måneder nedbetaling via SVEA Finans.

Kurssted

Kurssted i våre byer formidles på e-post tre uker før kursstart.

Mer informasjon får du ved å ringe vårt kontor på (+47) 955 55 938 eller sende en e-post til info@afpt.no.

Påmelding

For å melde deg på kurset trykker du på en av «Meld deg på»-knappene du finner på denne siden. Da vil du få opp en liste over tilgjengelige datoer og studiesteder. Velg det som passer for deg, trykk på «Meld deg på» og følg instruksjonene under på neste side.

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til vår personvernpolicy.