Jenter og trening

Bli kjent med jenters fysiologi, lær om hvordan trening kan tilpasses spesifikt til jenter og ikke minst hvordan du kan kommunisere med jenter rundt kvinnespesifikke aspekter.

Fra599,-

* Gebyr/renter kan komme i tillegg

Om Jenter og trening

Denne workshopen er for deg som ønsker å lære mer om jentekroppen og trening. De siste årene har det vært et økt fokus på jenter og trening. Bør jenter trene etter samme treningsprinsipper som gutter? Hvordan påvirker egentlig kjønnshormonene og mensen trening, restitusjon og prestasjon?

 

Mesteparten av idrettsforskning består av eksperimenter gjennomført på gutter, og treningsråd og prinsipper bygger i stor grad på disse. De siste årene har det derimot vært et økt fokus på å inkludere jenter i forskning, for å få et svar på spørsmålene nevnt ovenfor. I denne workshopen vil du få innsikt i den nyeste forskningen og samtidig få belyst flere kjønnsforskjeller som en personlig trener, fysisk trener, mental trener, helsepersonell og/eller forelder for jenter bør ha kjennskap til.

 

Mange jenter opplever kvinnespesifikke plager som påvirker trening, restitusjon og prestasjon. Likevel er det få som snakker med treneren sin om det. Dette skyldes mangel på kunnskap hos utøvere og trenere, samt at temaet er en privatsak og fra gammelt av henger det igjen som noe tabu. I denne workshopen vil du både øke kunnskapen din og lære hvordan du kan kommunisere med kunder/utøvere om kvinnespesifikke utfordringer.

 

Gjennom denne workshoppen vil du få innsikt i følgende:

 • Puberteten
 • Menstruasjonssyklus
 • Prevensjonsmiddel
 • Menstruasjonsforstyrrelser
 • Hvordan tilpasse trening til jenter fra puberteten til og med fertil alder
 • Tren etter syklus, yey or ney?
 • Varierer jenters prestasjonsevne
 • Relative Energy Deficiency in Sport
 • Innsikt i kvinnespesifikke utfordringer: skader, PMS, dysmenore, endometriose/adenomyose, jernmangel, bekkenbunnsplager & PCOS
 • Hvordan trening kan hjelpe mot kvinnespesifikke utfordringer
 • Hvordan håndtere kvinnespesifikke utfordringer i treningssammenheng

Workshopen ligger som et ferdiginnspilt webinar som du kan ta i ditt eget tempo. Hensikten er at du skal få økt kunnskap om tematikken og lære deg å bruke det i din arbeidshverdag.

Forelesere

- En kombinasjon av lærere og forelesere i særklasse

Vi har samlet det mest komplette lærerteamet AFPT noen sinne har hatt. Lærerstaben inkluderer fysioterapeuter, manuellterapeuter, personlige trenere, naprapater, osteopater, ernæringsfysiologer, styrkeløftere og vektløftere, massører og coacher. Kombinert med praktisk faglig erfaring fra daglig virke, forfatter- og utdannelseserfaring, formidlingsevne og engasjement, mener vi at våre lærere representerer den ypperste utdanningsspesialiserte fagkombinasjonen på våre fagområder.

Nyttig info

Betaling

AFPT har fleksible betalingsløsninger og tilbyr avbetaling. Hele studiet skal generelt betales i løpet av maksimalt 6 måneder etter studiets eller studentens oppstart foruten om egen avtale eller finanisering gjøres.

Betalingsinformasjon finnes beskrevet i AFPT sin studiekontrakt. I tillegg finnes opptil 36 måneder nedbetaling via SVEA Finans.

Kurssted

Kurssted i våre byer formidles på e-post tre uker før kursstart.

Mer informasjon får du ved å ringe vårt kontor på (+47) 955 55 938 eller sende en e-post til info@afpt.no.

Påmelding

For å melde deg på kurset trykker du på en av «Meld deg på»-knappene du finner på denne siden. Da vil du få opp en liste over tilgjengelige datoer og studiesteder. Velg det som passer for deg, trykk på «Meld deg på» og følg instruksjonene under på neste side.

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.